keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Windows 7 + IE10 = ongelma näköistiedoston levityksessä


Jos referenssityöasemassa on yhdistelmänä Windows 7 + Internet Explorer 10, on seurauksena alla näkyvä virheilmoitus kohdetyöasemia asennettaessa.

Windows could not parse or process the unattend answer file for pass [specialize]


Ongelma johtuu vastaustiedostossa olevasta Specialize vaiheen vanhentuneesta IEWelcomeMsg määrityksestä. Ongelman saa korjattua kahdella eri tavalla joista jälkimmäinen esittämäni tapa on ehdottomasti se oikea.
 
Tapa 1:
 
Kun asennus pysähtyy em. ongelmaan, paina Shift+F10 jolloin aukeaa komentokehote. Avaa rekisterieditori komennolla regedit ja siirry rekisteriavaimeen HKLM\System\Setup\Status\ChildCompletion ja muuta avaimen arvoksi 3. Tämä kertoo järjestelmälle asennuksen päättyneen jolloin työasema käynnistyy työpöydälle uudelleen käynnistyksen jälkeen. Kuitenkaan kaikkia vastaustiedoston osia ei tule käsitellyksi ja myöskin asennuksessa osotoitetut laitteisto-ohjaimet voivat jäädä asentamatta.

Tapa 2:

Avaa asennusta ohjaava Unattend.xml vastaustiedosto WSIM ohjelmaan ja siirry ongelman aiheuttavaan asetukseen joka siis oli 4 specialize - Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer_neutral. Etsi asetus IEWelcomMsg ja napsauta ko. asetuksen päällä hiiren kakkospainiketta. Poista avautuneesta pikavalikosta valinta kohdasta Write Image Value ja tallenna vastaustiedosto tämän jälkeen. Muutos poistaa ko. asetuksen vastaustiedostosta. Levykyvan tulisi nyt asentua ilman virheitä.

HUOM: Ainakin Microsoft Deployment Toolkit Ver. 2013 mukana tulee päivitetty version vastaustiedostosta jossa IE Welcome page setting on asetus on päivitetty niin että em. ongelmaa ei esiinny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti